Publikationer_

kognitivpsykoterapi.dk

Publikationer

 

Her kan du læse noget af mit publicerede arbejde i videnskabelige tidsskrifter og (nedenfor) en liste over bøger.

Bøger

Sæt Grænser - og Udvid din Komfortzone (2020)

Dansk Psykologisk Forlag

Grundbog i kognitive metoder (2019)

Grundbog i kognitive metoder giver en grundlæggende introduktion til den kognitive tilgang.

 

Flere psykiatere og psykologer har bidraget med kapitler til bogen, men de bedste kapitler er skrevet af Irene Oestrich, som også er redaktør af bogen. Det skinner efter min mening igennem, at Irene Oestrich er psykolog og det giver et højt niveau i formidlingen af det terapeutiske arbejde med kognitiv adfærdsterapi som referenceramme. Bogen er meget praksis-orienteret og konkret og er derved væsentlig lettere at overføre til praksis end mange andre bøger om de kognitive metoder.

 

Sproget er letforståeligt samtidig med, at det faglige niveau fastholdes. Bogen formår at give konkrete værktøjer, som jeg selv har savnet i læsningen af andre bøger om kognitiv adfærdsterapi.

 

Irene Oestrich siger selv om bogen, at den er nødvendig, fordi der mangler litteratur om ”den kreative udfordring som terapi i virkeligheden er,” og hun forsøger derfor her at give et større fokus på, hvad det kræver af terapeuten at få et godt resultat. Det er denne ambition, der for mig giver en mere praktisk anvendelig bog om kognitive adfærdsterapi og løfter den op på et højere niveau.

 

Bogen er delt op i to dele. Første del er en introduktion til de kognitive metoder og starter ud med at gennemgå den kognitive model og herefter de helt klassiske kognitive metoder såsom eksponering, adfærdsaktivering, adfærdseksperimenter og kognitiv omstrukturering. Første del inkluderer også introduktion til forskellige kognitive tilgange, såsom skematerapi, ACT og dialektisk adfærdsterapi.

 

Kapitlerne her er skrevet af eksperter inden for de enkelte tilgange. Anden del går dybere ind i brugen af de kognitive metoder i praksis, og der er her en god brug af cases. Bogen inkluderer til sidst knap 50 siders kognitive skemaer, som desuden kan downloades fra Dansk Psykologisk Forlags hjemmeside.

 

...//

 

Af Josefine Schmidt, psykolog

 

 

Knubs i Livet (2015)

Psykologisk Forlag (udkommer 25. januar 2016)

Mange gode råd, anvisninger og eksempler, hvordan du kan udvikle din robusthed og modstandskraft og skabe strategier til at klare livets små og store kriser.

Kort og Godt om Selvtillid og Selvværd (2015)

Psykologisk Forlag:

 

Selvtillid og selvværd kræver gode sociale færdigheder, og det er sammen færdigheder, man kan lære og forbedre gennem hele livet.

 

Bogen henvender sig til dig, der ønsker at styrke dit selvværd og øge din selvtillid. Her finder du gode råd og anvisninger til at styrke dit selvværd og forbedre din selvtillid. Du kan også teste dit selvværd i en af bogens forskellige test, der kan vise dig, hvor du kan sætte ind.

Eavesdropping - The Psychotherapist in Film and TV (2014)

Lucy Huskinson and Terry Waddel

Bedre Selvværd (2013)

Politikens forlag

Find Livsglæden igen – Slip de Triste Tanker og Følelser (2011)

Politikens forlag

Kognitiv Coaching (2010)

Politikens forlag

Slip Angsten- Frihedens Værste Fjende (2009)

Politikens Forlag

Bedre Selvtillid (2009)

Psykiatrifondens forlag

Slip Bekymringerne - Lykkens Værste Fjende (2009)

Politikens Forlag

Livskundskab & Modstandskraft (2008)

Psykologisk Forlag

Kognitiv Miljøterapi - Manual til Personalet (2006)

Psykologisk Forlag

Livskraft (2004)

Psykiatrifondens forlag

Selvværd og Nye Færdigheder – en Manual til Dig i Udvikling (2003)

Psykologisk Forlag

 

e-Bog

Kognitiv Terapi i Lægepraksis (2002)

Psykologisk Forlag

kognitivpsykoterapi.dk :: Center for Kognitiv Terapi ApS :: Irene Oestrich :: Uraniavej 14, 1878 Frederiksberg C :: Email: info@kognitivpsykoterapi.dk